♥ De omnibus versies van Virginia Andrews ♥

1. De Casteel-omnibus

720070820130633De Casteel-serie vertelt hoe een vloek de familie Casteel in zijn greep houdt, en hoe de mooie, jonge vrouw Heaven Leigh verstrikt raakt in een web van duistere geheimen, wreed bedrog en verborgen hartstochten.
In Hemel zonder engelen dreigt haar toekomstdroom vernietigd te worden door een wreed plan van haar gemene vader.
In de vervolgdelen De duistere engel, De gevallen engel en Een engel voor het paradijs volgen we Heaven, op zoek naar liefde in de wereld van haar rijke, onbetrouwbare grootmoeder. Ze weet zich te ontworstelen aan de verdorven invloed van haar familie, totdat de geesten uit het verleden haar eigen dochter Annie in hun lijken te krijgen.
De droom van een engel rondt de serieu fa door te onthullen hoe de vloek ontstaan is en hoe hij uiteindelijk gebroken wordt.

 

 

 

2. De Dawn-omnibus

820070820130635De Dawn-serie vertelt hoe een onverklaarbaar onheil de mooie jonge vrouw Dawn en haar familie in zijn greep houdt.
De eerste drie boeken, Het geheim, Mysteries van de morgen en Het kind van de schemering beschrijven het leven van Dawn, hoe haar prille geluk verstoord wordt door een vreselijk geheim, de tegenslagen die ze op haar weg naar de volwassenheid tegenkomt, hoe haar leven als vrouw en moeder bedreigd wordt door een schim uit het verleden.
Gefluister in de nacht beschrijft het leven van Christie, de dochter van Dawn, die ondanks de zorgen van Dawn ook niet kan ontsnappen aan de beklemmende kracht uit het verleden.
Zwart is de nacht rondt de serie af en onthult welke lotgevallen de grootmoeder van Dawn, Lilian, hebben getroffen en hoe die ook het leven van haar dochter en kleindochter hebben beïnvloed.

 

 

 

3. De Dollanganger-omnibus  

920070820130635De Dollanganger–serie vertelt het huiveringwekkende verhaal van de familie Foxworth, waarin ondanks obsessies en wraak toch plaats is voor hartstocht en geluk.
De Dollanganger-serie begint met Bloemen op de zolder, waarin vier kinderen voor ‘een paar dagen’ worden opgesloten op de zolder van een riant landhuis, zodat hun moeder een enorme erfenis in de wacht kan slepen. Maar de beloofde paar dagen worden enkele jaren, waarin ze worden gekweld en vernederd.
In de drie vervolgdelen Bloemen in de wind, Als er doornen zijn en Het zaad van gisteren leest u alles over hoe het de kinderen verder vergaat, over hun vergelding, triomf en tragiek. Het laatste deel ten slotte, Schaduwen in de tuin, is de onthullende, inleidende roman op de voorgaande vier delen.
 
 
4. De Hudson-omnibus

1020070820130639"Rain Arnold komt uit het getto van Washington. Ze probeert een goede, ijverige dochter voor haar moeder te zijn, maar toch voelt ze zich een vreemde in haar eigen leven. Op een regenachtige avond is ze getuige van een hartverscheurende onthulling, die haar leven voorgoed zal veranderen. Van het ene op het andere moment moet ze haar vertrouwde wereld achter zich laten om te gaan wonen bij de rijke familie Hudson.
Rain voelt zich niet thuis in hun wereld van luxe en rijkdom en vindt haar toevluchtsoord in het theater: daar kan ze zichzelf zijn en haar problemen vergeten. Wanneer ze wordt toegelaten tot een prestigieuze Britse toneelschool, gaat ze in London wonen bij haar oudtante Leonora, van de vermaarde familie Endfield. Hun landhuis ademt de sfeer van een lange geschiedenis, maar iets klopt er niet; alles aan het huis is koud en zielloos. Achter deze ijzige schijn van rijkdom ligt iets onuitspreekbaars, dat Rains dromen in nachtmerries kan veranderen…
In deze omnibus staat Rains volledige levensverhaal en dat van Summer, haar geliefde dochter. Zal de geschiedenis zich herhalen?"

 

 

5. De Melody-omnibus .

120070820130642Terwijl Melody rouwt om het verlies van haar vader, wordt ze door haar moeder achtergelaten bij familieleden op Cape Cod. Als haar neef Cary een schokkend geheim over haar ouders onthult, wordt Melody meegezogen in een draaikolk van leugens en mysteries.
In Lied van verlangen krijgt Melody het bericht dat haar moeder om het leven is gekomen. Verbeten gaat ze op zoek naar de waarheid. Ze wordt model voor Kenneth Childs, de ex-minnaar van haar moeder, die misschien meer over haar echte vader weet…
Onvoltooide symfonie vertelt hoe Melody op een foto haar overleden moeder, Haille meent te herkennen. Ze vertrekt naar Hollywood. Geholpen door haar vriendin Holly vindt ze onderdak in een herenhuis in Beverly Hills. Waarom wil Haille haar eigen dochter niet meer kennen?
Middernachtmuziek gaat over Laura, het nichtje van Melody. Voor Laura bestaat het leven Cape Cod uit betoverende dagen die ze samen met haar tweelingbroer Cary doorbrengt. Totdat kwade geruchten over de familie Logan haarleven binnensluipen.
In Verstilde stemmen staan de zussen Olivia en Belinda centraal. De Mooie Belinda leeft alleen voor zichzelf. Olivia is verstandiger. Wanneer Olivia iets afschuwelijks ontdekt, zal de familie Logan generaties lang moeten leven met verdriet, leugens en verraad…

 

6. De Ruby-omnibus

220070820130644De Ruby-serie vertelt de meeslepende familiegeschiedenis van Ruby Landry, vol duistere familiegeheimen, verloren onschuld en verboden liefde.
In de eerste vier delen staan Ruby en haar dochter Pearl centraal. In de uitgestrekte moerasgebieden rond New Orleans leidt Ruby Landry samen met haar oma een eenvoudig maar gelukkig bestaan. Haar moeder is overleden en haar vader heeft ze nooit gekend.
Totdat Ruby’s oma vlak voor haar dood een vreselijk geheim vertelt. Ruby gaat op zoek naar haar rijke vader in de stad, maar wordt daar vernederd door haar stiefmoeder en tweelingzus Gisselle. Wanneer Ruby’s vader sterft, keert ze terug naar het platteland en probeert met haar dochtertje Pearl een gelukkig bestaan op te bouwen. Ze trouwt in het geheim met Paul Tate, haar eerste en verboden liefde, maar haar leven wordt ruw verstoord wanneer Gisselle komt opdagen met nieuws over Beau Andreas, de vader van Pearl. Pearl gaat terug naar New Orleans en geniet van een zorgeloos leven. Dan slaat ook Pearl het noodlot toe, en uiteindelijk keert ze terug naar haar moeder op het platteland. Daar wordt Pearl geconfronteerd met de schokkende waarheid van haar verleden, maar ze vindt ook geluk in de armen van haar grote liefde…

 

7. De Stralende sterren-omnibus

320070820130645Cinnamon leeft graag in een fantasiewereld, waar ze kan ontsnappen aan de werkelijkheid die haar steeds meer angst inboezemt. Ze raakt van slag door de depressieve buiten van haar moeder en ze begrijpt haar vader niet meer. Maar dan ontdekt Cinnamon dat ze over een speciale gave beschikt: in toneelspelen kan ze al haar emoties kwijt.

Ice, een ontluikende schoonheid, is een verlegen meisje. Tot afgrijzen van haar moeder, die vindt dat ze zich moet opmaken en sexy kleden. Maar Ice beschikt over een heel andere aantrekkingskracht: ze heeft een fantastische zangstem. Dan dreigen dramatische gebeurtenissen haar leven te gaan overheersen.

Voor Rose betekent dansen haar lust en haar leven. Zij is een prachtige verschijning en de oogappel van haar vader. Dan slaat het noodlot toe. De tragische dood van haar vader brengt geheimen aan het licht die haar leven op zijn kop zetten en die haar binnenvoeren in een wereld die zij niet kent, een wereld vol rijkdom en hebzucht.

Honey groeit op onder het afkeurende oog van haar fanatiek religieuze grootvader, die het leven als een gevaar beschouwt. Voor hem is alles een zonde – niet alleen Honey’s belangstelling voor jongens, maar ook haar talent voor het vioolspel. Wanneer een duister familiegeheim aan het licht komt, ontdekt Honey een schokkende waarheid…

In Vallende sterren delen vier getalenteerde meisjes een droom: een beroemde ster worden. Cinnamon, Ice, Rose en Honey ontmoeten elkaar op de prestigieuze Senetsky School voor Uitvoerende Kunsten en sluiten vriendschap. Hun droom dreigt echter verstoord te worden. Ze hebben het gevoel dat ze worden bespied. Maar hoe, door wie en vooral – waarom?

8. De Weeskinderen-omnibus

 420070820130645                                     De Weeskinderen-serie vertelt het meeslepende verhaal van vier jonge meisjes die op tragische wijze wees zijn geworden en hunkeren naar de onvoorwaardelijke liefde die alleen familie kan geven.

De eerste vier boeken, Butterfly, Crystal, Raven en Brooke, beschrijven de onfortuinlijke ervaringen van elk van de vier weesmeisjes. Ze kunnen hun geluk niet op wanneer ze worden opgenomen in een liefdevolle gezinssituatie. Maar voor alle vier spat de zeepbel van geluk op pijnlijke wijze uit elkaar en is de terugkeer naar het weeshuis onontkoombaar.

In Vlucht uit het weeshuis, het laatste deel uit de serie, blijkt hoe vreselijk het verblijf in het weeshuis is voor Butterfly, Crystal, Raven en Brooke. Ze zoeken zoveel mogelijk steun bij elkaar en fantaseren over nieuwe kansen in hun leven. Totdat de ontdekking van een angstaanjagend geheim al hun hoop op een beter leven doet vervliegen.

De meisjes besluiten te vluchten, waarna een adembenemend avontuur begint. De uitdagingen waaraan ze worden blootgesteld stellen hun onderlinge vriendschap en hun geloof in een betere toekomst echter zwaar op de proef…

9. De Wilde Bloemen omnibus 

520070820130647"De Wilde bloemen-serie vertelt het huiveringwekkende verhaal van vier meisjes, eenzame zielen, kinderen van gescheiden ouders die alle vier een groot, duister geheim met zich meedragen.
De eerste vier boeken, Misty, Star, Jade en Cat, beschrijven de schokkende ervaringen van elk van de vier meisjes in de therapiegroep van dr. Marlowe; hoe zij door hun ouders werden gekweld, misbruikt en in de steek gelaten. Voor het eerst in hun leven ondervinden zij begrip en lotsverbondenheid. Maar dan komt er een einde aan de therapiesessies en weten de meisjes niet of ze elkaar ooit weer zullen zien.
In Het geheim van de wilde bloemen, het laatste deel uit de series, komen ze gelukkig weer samen. Jade nodigt hen uit op het landgoed van haar ouders, die mooie omgeving die het slagveld van haar jeugd was. Daar hernieuwen ze hun vriendschap.
Maar zonder de leiding van dr. Marlowe is het anders. Op de zolder van het landhuis zweren de meisjes elkaar om nu de echte waarheid te vertellen. En als de donkerste geheimen uitgesproken zijn, is er geen weg terug meer en voltrekt zich een werveling van gebeurtenissen die zij niet meer in de hand hebben…"

 

10. De Celeste-omnibus  

120080422150513Onder het juk van haar geobsedeerde moeder leidde Celeste jarenlang een leven dat gebaseerd was op leugens; ze werd gedwongen de identiteit aan te nemen van haar overleden broertje Noble. Ze was al bijna vergeten hoe het voelde om Celeste te zijn en het enige wat haar op de been hield was de zorg voor haar dochtertje, Baby Celeste. 
Nu haar moeder in een inrichting zit, heeft de inmiddels zestienjarige Baby Celeste Atwell niemand meer. Wanneer ze door een welgesteld gezin wordt geadopteerd, krijgt ze ineens alles wat haar hartje begeert: merkkleding, dure auto’s en zelfs een knap vriendje. Maar Celeste’s mateloosheid kan haar nog duur komen te staan, want de geheimen van haar nieuwe familie zijn te gevaarlijk om verborgen te houden…
De drie romans in deze omnibus ademen de meeslepende sfeer waarmee Virginia Andrews tot een begrip geworden is. Van haar boeken zijn inmiddels wereldwijd meer dan 90 miljoen exemplaren verkocht.

Advertenties

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Virginia Andrews. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s