♥Virginia Andrews (“Mijn verhalen zijn niet bizar, de werkelijkheid is bizar.”)♥

Virgina Andrews is wereldwijd bekend als de auteur van vele ‘gothic novels’. 
Ze werd bekend met ‘Bloemen op zolder’; velen waren geschokt door het
verhaal maar vonden het prachtig.  Het boek werd op scholen verboden omdat het
schokkende delen over incest en seksualiteit bevat. 
Al die kritiek gaf Virginia Andrews moed om nog meer van deze boeken te
schrijven.  Voor al deze boeken kreeg Virginia veel lof en vandaag, vele jaren na
haar dood, kan ze nog steeds rekenen op heel wat fans.

virginia-andrews

V.C. Andrews is geboren in 1924 in Portsmouth, Virginia, en was een van drie kinderen. Haar vader was zeeman van beroep en opende een ijzer- en verfwinkel toen hij met pensioen ging. Haar kindertijd bracht ze door in Portsmouth en Rochester, Virginia.
Op haar vijftiende won ze een studiebeurs voor een literaire parodie die ze had geschreven. In haar latere tienerjaren viel ze van een trap. Die val, in combinatie met een mislukte orthopedische operatie, leidde er uiteindelijk toe dat ze op latere leeftijd tot een rolstoel was veroordeeldoen ze in Apache Junction, Arizona, woonde, begon Andrews al haar tijd aan het schrijven te besteden, en voltooide ze haar eerste roman, een science fiction-verhaal, getiteld The Gods of the Green Mountain’
Zeven jaar later, na negen romans en twintig korte verhalen, verkocht Virginia Andrews Bloemen op zolder.
Virginia Andrews overleed in 1986 op het hoogtepunt van haar succes aan borstkanker. Ze kon terugkijken op vele successen en prijzen. Zo werd ze ooit gekozen tot "Vakvrouw van het jaar" en versloeg ze in 1986 Stephen King als ze wordt uitgeroepen tot "Bestverkopende Auteur van populaire horror"

Andrews,VirginiaT08162002

Omdat Virginia Andrews wereldwijd zoveel fans had, besloot haar familie een spookschrijver (ghostwriter) in te huren.  Pas na voltooiing van de Casteel-serie onthulde de familie Andrews in een open brief dat ze werkten met een zorgvuldig geselecteerde ghostwriter.  Deze spookschrijver, Andrew Neiderman, respecteert Virginia’s vertelkunst en laat zich erdoor inspireren.  Hij maakt gebruik van de aantekeningen die Virginia Andrews voor haar dood in haar ‘ideeboek’ heeft opgeschreven.
Over Andrew Neiderman is niet veel bekend.  Hij is niet enkel een spookschrijver, hij schrijft ook zelf boeken. 

Om alles te weten te komen over de boeken van Virginia Andrews wijs ik jullie door naar een andere  site: http://www.virginia-andrews.nl/
Op deze site vind je uitgebreide informatie over al haar boeken, zeker een aanrader!
Je kan de boeken van VCA allemaal apart lezen, maar de meeste boeken zijn een deel van een serie.

58202338_2_C8cq

Virginia’s bestseller ‘Bloemen op zolder’ is totnutoe het eerste boek van haar dat werd verfilmd.  Maar jammer genoeg werd de film niet zo goed ontvangen als het boek.  Dit is vooral te weten aan het feit dat de film op een aantal punten sterk afwijkt van het boek en daarbij de kracht verliest wat het boek zo sterk maakt.  Het is allesbehalve makkelijk om te film te pakken te krijgen.  Vooral wat betreft België en Nederland.  De film is hier nergens te koop en bijna nergens te huur.  Wie wel weet hoe je aan de film kan komen, mag dit altijd laten weten!
Maar gelukkig is men van plan om ook nog andere boeken te verfilmen, o.a. Dawn, Melody en Ruby.  Om toch al eens een voorsmaakje te krijgen van ‘Bloemen op zolder’ kan je hier naar de trailer van de film te kijken.

Ook het boek Rain is verfilmd in 2006 maar er is niet veel info over te vinden:
u33744r7xmi
1hr 44min
Genre:

Release:

2006
Director:

Distributor:

Code Black Ent.
Synopsis: A talented young pianist named Rain finds her future as a musician thrown into question due after an unfortunate encounter with a vicious street gang in a musical drama adapted from the book by V.C. Andrews and starring Robert Loggia, Faye Dunaway, and Brooklyn Sudano. When Rain witnesses her sister being killed by a murderous street gang, the thugs who pulled the trigger quickly set out to ensure that she never has a chance to turn them in. Subsequently placed in the care of a nurturing woman who seems determined to protect Rain by any means necessary, the frightened pianist gradually comes to realize that her benevolent guardian is in fact her long lost mother.

Advertenties

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Virginia Andrews. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s