♥ Quiches van het huis. ♥

1. van tomaat en anjovis

Dit is een heerlijke variatie van een quiche.  Ik maak hem regelmatig en iedereen vind hem overheerlijk.

Benodigdheden voor 2 stuks:

– 4 eieren

– 250 ml room

– 100 gr gemalen parmesaanse kaas

– verse look

– hele gepelde tomaten 1 groot blik

– 2 blikjes anjovis in reepjes

– kappers

– 2 keer bladerdeeg (kant en klaar in de supermarkt)

– pili-pili

– peper

 

Bereiding:

100_0011

Beboter de pizzavormen en leg het bladerdeeg erin. Prik met een vork er enkele gaatjes in.  Doe in een mengkom de eieren en klop ze even.  Voeg erbij: de pili-pili, peper, parmezaanse kaas, verse look gesneden, room.  Giet dit mengsel op de deegvormen.  Snij de tomaten in twee en verdeel over de vorm.  Leg tussenin de anjovis.  Versier vervolgens met kappers. Bak in een voorverwarmde oven op 180° gedurende +/- 20 minuten.

 

 

 

 

2. Quiche van gerookte zalm en porei.

Benodigdheden voor 2 stuks.

– 4 eieren

– 250 ml room

– Peper en zout

– nootmuskaat

– gerookte zalm hoeveel je wil

– stoofporei zoveel je wil

– 100 g gruyère kaas

– 2 plakken bladerdeeg

Bereiding:

100_0010

Beboter de vormen en leg het bladerdeeg erop.  Prik er een paar keer met een vork in. Doe in een mengkom de eieren en klop ze een beetje, kruid met p & z en nootmuskaat.  Voeg de room bij en de gruyère kaas.   Was de porei en snij in stukjes.  Doe dit ook met de zalm.  Leg deze op de vormen en overgiet met het mengsel.  Bak +/- 20 min in een voorverwarmde oven van 180 gr.

 

smakelijk eten

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s