♥ Groene boontjes ♥

Een groente wat toch wel lekker is en op zoveel manieren klaar te maken.

1. Boontjes met melksaus:

Gewoon de boontjes koken, apart zetten, ajuin laten aanstoven en een melksaus maken met als kruiden peper, zout en nootmuskaat en … een beetje vleesbouillon (strooipoeder).  Lekker bij bv een kotelet of een runds en/of varkenshamburger.

2. Boontjes met room:

Gewoon de boontjes koken, apart zetten, ajuin laten aanstoven, room toevoegen en afwerken met peper, zout, nooitmuskaat en een beetje vleesbouillon.  lekker bij lams of biefstuk.

3. Boontjes natuur:

Gewoon de boontjes koken, en dan een ajuintje aanstoven en blussen met wat azijn, kruiden met p & z.  Heel lekker bij alle vleessoorten.

4.  Boontjes met spek:

Dit kan je op 2 manieren, of je kookt de boontjes en draait ze erna in, in een plakje gedroogde ham of dun ontbijtspek, kruiden met p & z .  Of je stooft een ajuintje fijn en voegt gezouten spekblokjes toe, p & z.  Heel lekker met een gebraadje bv een varkensgebraad of rosbief.

5. Boontjes met tomaat:

De pitjes uit de tomaat halen en ze in reepjes snijden.  Ajuin aanstoven en dan de tomaat erbij doen, de boontjes, p & z. 

 

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in groenten klaarmaken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s