♥ stoofpotje van cantharellen ♥

Voor 4 personen:

– 100 g spek

– 1 el olijfolie

– 1 gesnipperde sjalot

– 1 geperst lookteentje

– 350 g cantharellen, voorzichtig schoongemaakt.

– 1 dl droge witte wijn

– 4 el room(30%)

– 2el platte peterselie

– peper en zout

Bereiding:

1. Verwarm een pan met dikke bodem, bak het spek tot 2 minuten goudbruin.  Hou het spek opzij en verwijder het bakvet uit de pan. 

2. Verhit de olijfolie in de braadpan, stoof het sjalotje en de look.  Voeg de cantharellen toe en laat ze 2 tot 3 minuten garen.  Voeg peper en zout en spek toe.  Blus met wijn .  Laat gedurende 2 minuten sudderen.  Voeg room en peterselie toe.  Meng goed.

3. Schik de porties in de ovenschoteltjes en werk af met peterselie.  Dien op met puree.

cantharellen

Smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s