Voor 4 personen:
– 4 sneetjes brood
– 8 eieren
– boter
– 200 g eekhoorntjesbrood
– 250 g champignons
– 1 sjalotje
– 2 eetlepels gesnipperde peterselie
– 1 dl kalfsfond
– 1 dl droge wijn
– 1 gesnipperd blaadje salie
– zout & peper
Bereiding:
1) Stoof de gesnipperde sjalot glazig in een klontje boter, voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort, breng ze op smaak met p&z.
2) Bak de sneetjes brood goudbruin in boter en houd ze warm.
3) Bak de eieren al roerend in een klontje boter, roer er nog een klontje boter door en eventueel wat room.
4) Vermeng ze met de paddenstoelen en de peterselie.
5) Verdeel ze over de warme toastjes.
6) Breng de kalfsfond aan de kook met de wijn en de gesnipperde salie, laat dit tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.
7) Bind de saus met een klontje boter.
8) Giet rond de toast.
smakelijk
groetjes van Anneke
xxx