♥ Toastje van roerei en wilde champignons ♥

Voor 4 personen:

– 4 sneetjes brood

– 8 eieren

– boter

– 200 g eekhoorntjesbrood

– 250 g champignons

– 1 sjalotje

– 2 eetlepels gesnipperde peterselie

– 1 dl kalfsfond

– 1 dl droge wijn

– 1 gesnipperd blaadje salie

– zout & peper

Bereiding:

1) Stoof de gesnipperde sjalot glazig in een klontje boter, voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort, breng ze op smaak met p&z.

2) Bak de sneetjes brood goudbruin in boter en houd ze warm.

3) Bak de eieren al roerend in een klontje boter, roer er nog een klontje boter door en eventueel wat room.

4) Vermeng ze met de paddenstoelen en de peterselie.

5) Verdeel ze over de warme toastjes.

6) Breng de kalfsfond aan de kook met de wijn en de gesnipperde salie, laat dit tot de helft inkoken en kruid met peper en zout.

7) Bind de saus met een klontje boter.

8) Giet rond de toast.

toast

smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in lunch. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie