♥ Biefstuk met bearnaisesaus ♥

Voor 4 personen:

– 4 biefstukken

– 2 gesnipperde sjalotten

– 3 eetlepels azijn

– 4 eetlepels witte wijn

– 1 bosje dragon

– 10 geplette peperbolletjes

– 2 eierdooiers

– 200 g boter

– zout & peper

– enkele takjes kervel

Bereiding:

&) Doe de sjalotten, de helft van de dragon, de azijn, de witte wijn en de peperbolletjes in een pannetje en voeg een half glaasje water toe.

2) Laat dit zachtjes koken tot er 2 eetlepels vocht overblijven.

3) zeef deze basis.

4) Giet het vocht in een pannetje en klop er, op een laag vuur de eierdooiers door tot u een sabayon krijgt.

5) Klop er dan de in stukjes gesneden boter door, nog steeds op een laag vuur, tot de saus de dikte van mayonaise krijgt.

6) Maak de saus af met gesnipperde dragon, kervel, zout en peper.

7) Bak de biefstukken naar smaak en dien op met sla en frietjes en de saus natuurlijk.

biefstuk met bearnaisesaus

smakkelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s