♥ Tomatensoep met basilicum en crostini met tapenade ♥

Voor 4 personen:

VOOR DE SOEP

– 1 kg rijpe tomaten

– 1 kruidentuiltje

– 1 bosje basilicum

– 2 teentjes knoflook

– 2 dl water

– 1 dl olijfolie

– 4 sneetjes brood

VOOR DE TAPENADE

– 250 g ontpitte olijven

– 50 g ontzoute kappertjes

– 1 teentje knoflook

– 10 ansjovisfillets op olie

– olijfolie

– tijm, peper en zout

Bereiding;

1) Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes, doe ze in een pan, voeg het water, de gepelde teentjes look en het kruidentuiltje toe en laat alles 20 minuten zachtjes koken.

2) Breng de soep weer aan de kook en voeg de basilicum toe en laat dan nog 3 minuten verder koken.

3) Mix de soep met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4) Maak de tapenade door alle ingrediënten samen te voegen en te mixen tot een dikke pasta.

5) Rooster de sneetjes brood en bestrijk ze met de tapenade en geef ze bij de soep.

tomatensoep

smakelijk

groetjes van Anneke

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in soepen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s