♥ Gevulde groenten ♥

Voor 4 personen:

– 4 kleine trostomaten

– 2 middelgrote courgettes

– 3 middelgrote aubergines

– 1 tl olijfolie

voor de vulling:

– olijfolie

– 1 ui fijngehakt

– 2 knoflookteentjes fijngehakt

– 200 g varkens- of kalfsgehakt

– 200 g quinoa klaargemaakt (soort graan)

– 2 eiegen

– 4 el paneermeel

– 50 g geraspte parmezaan

– 50 g pijnboompitten

– 4 el balsilium

– 4 el bieslook

– 4 el platte peterselie

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Snij de kapjes van de tomaten en bewaar ze, hol de tomaten uit.  Verwijder de zaadjes en bewaar het vruchtvlees. 

3. Snij de courgetten en aubergines in stukken van ong 5 cm en hol ze uit met behulp van een theelepeltje.  Bewaar het vruchtvlees.

4.  Schik de groenten in een vuurvaste schaal.

5. Hak het vruchtvlees van de courgettes en aubergines fijn en fruit zacht met het gehakt, de ui en de knoflook.

6. Meng in een kom het gehaktmengsel met ei, 2 el paneermeel, 2 el basilicum, 2 el bieslook en 2 el peterselie.

7. Meng de quinoa, het vruchtvlees van de tomaten, 1 ei, de rest van het paneermeel en de kruiden met de kaas en de pijnboompitten.

8. Vul de cougettes en aubergines met het gehaktmengsel, en de tomaten met het quinoamengsel.

9. Bak gedurende 30 minuten en dien op met eventueel rijst en tomatensaus.

Image1

smakelijk eten

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in groenten klaarmaken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s