♥ Kreeft in de oven ♥

Voor 4 personen:

- 5 takjes verse tijm

- 2 kreeften

- 150 g boter

- zwarte peper van de molen

Bereiding:

1) Verwarm de oven voor in de hoogste stand.

2) Spreid de tijm uit op de boden van een grote gratineerschotel.

3) Leg daarop de kreeften (vooraf verdoofd met een slag op de kop).

4) Giet er 1/2 glas water bij en laat alles 5 min aanbraden in een hete oven.

5) Smeer de kreeften in met een flink klontje boter.

6) Laat nog 5 min in de oven op 180°C.

7) Herhaal deze bewerking 2 keer met de rest van de boter.

8) Snij de kreeften in twee en schik ze op de borden.

9) Overgiet ze met het gefilterde kookvocht en doe er peper op.

kreeft

smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

About these ads

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s