♥ Degustatietips voor oesters ♥

RAUW

Even draaien aan de pepermolen en een scheutje citroen erbij.  Dien op met sneetjes brood en schenk er een droge witte wijn bij.

GEGRILD

Benodigdheden:

– 6 oesters per persoon

– droge witte wijn

– eierdooier

– boter

– room

Bereidingswijze:

1) Open 6 oesters per persoon, haal ze uit hun schelp zonder ze te beschadigen, vang zorgvuldig het vocht op. 

2)Zeef dit door een puntzeef en giet er een beetje droge witte wijn bij.

3) Pocheer de oesters 1 à 2 minuten in dit vocht.

4) Neem de oesters eruit en laat het kookvocht tot op de helft inkoken.

5) Klop op het vuur de eierdooier op, doe er wat boter en room bij onder voortdurend kloppen.

6) Doe de oesters opnieuw in hun schelp, overgiet ze met saus en zet ze 6 tot 7 min in de oven op grillstand.

oesters

smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s