♥ hertekalffilet met een sausje van rozemarijn op een bedje van wintergroentjes en aardappelpeertjes ♥

 

-50 gram boter
-2 gehakte uien
-4 tenen knoflook uit de knijper
-100 gram gerookt spek in blokjes
-250 gram champignons, in tweeE gesneden
-4 eetlepels zonnebloemolie
-6 hertenboutfilets
-1 halve fles rode wijn
-4 eetlepels rode bessenjam
-zout en peper
-maïzena
-4 takjes rozemarijn

1)Smelt de boter in een ovenvaste pan en fruit hierin de uien zacht. Voeg na 10 minuten de knoflook, het spek en de champignons mee. Fruit deze 5 minuten mee.Voor de saus:

2) Bak het vlees bruin in een koekenpan in de hete zonnebloemolie.

3) Doe het vlees bij de groenten in de pan. Voeg de wijn, de bessenjam en 2 takjes rozemarijn toe.

4) Breng dit aan de kook en doe vervolgens een deksel op de pan.

5) Vermeng wat maïzena met water en bind hiermee het stoofvocht. Breng het vocht eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de stukjes vlees met de saus op een mooie bord en arneer met de 2 overgebleven takjes rozemarijn.

6) Dien op met gestoofd witloof, boontjes gedraaid in spek en een grote boschampignon uit de oven gevuld met wat lookboter.

7) Serveer met kroketten of puree

smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s