♥ Vitello tonnato ♥

Niet gemakkelijk maar wel heel lekker !

Voor 4 personen:

– 1 Kg kalfsgebraad

– 1 fles droge witte wijn

– 3 uien

– 1 koffielepel peperbolletjes

– 2 takjes salie

– 2 laurierblaadjes

– 3 takjes tijm

– 4 peterseliestengels

– 100 g tonijn in blik

– sap van 1 citroen

– 2 eierdooiers

– 4 à 5 anjovisfilets

– 1,5 dl olijfolie

– peper en zout

– 2 eetlepels kappertjes

Bereiding:

1) Marineer het kalfsgebraad met de witte wijn, de kruiden en de grof gesneden uien.  Laat een nacht in de koelkast staan.

2) Breng het vlees in de marinade tot tegen het kookpunt aan op een laag vuur, het mag absoluut niet koken !!! En gaar het ongeveer 30 à 40 minuten.  Zet het vuur uit en laat het vlees afkoelen in de bouillon.

3) Mix de uitgelekte tonijn, het citroensap, de onjovisfilets en de eierdooiers en voeg dan geleidelijk aan de olijfolie toe tot je een vloeibare mayonaise bekomt.

4) Breng de saus op smaak met peper en zout en roer er de kappertjes door.

5) Snijd het kalfsvlees zo dun mogelijk.

6) Druppel wat tonijnsaus over de borden en schik er de plakjes kalfsvlees op, druppel de rest van de saus erover of geef het er apart bij.

7) Werk het geheel af met wat kappertjes.

vitello_tonnato

Smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s