♥ garnaalkroketten ♥

Benodigdheden voor 4 personen:
– 500gr grijze garnalen
– 200gr garnalenkopjes
– 3/4 l melk
– 2 blaadjes gelatine
– 2 eigelen
– 1/2 dl room
– 80gr solo
– 120gr bloem

Bereiding:
– Zet de garnaalkoppen samen met de melk op een   zacht vuur en laat 20 min trekken
– Week de gelatineblaadjes in koud water
– Maak een roux van boter en bloem en bevochtig met   de melk. De bloem moet gezeefd worden
– Voeg de gelatineblaadjes bij de bechamel
– Klop de eigelen samen met de room en voeg bij de   saus
– Laat nog even doorkoken en voeg er de gepelde   garnalen aan toe
– Stort het geheel in een schotel (2cm hoog, 50 cm   lang en 25 cm breed) ingewreven met solo
– Laat de garnaalkroketten 1 nacht koelen in de   koelkast en snij ze nadien in vierkantjes of   rechthoekjes
– Paneer ze met bloem, eigeel en tweemaal met   broodkruim
– Frituur op 180°C
– Serveer met citroen en gefriteerde peterselie

Tips:

1. Bloem en roux genoeg aanbakken
2. Saus moet aandikken
3. De gelatine erbij
4. Liaison en garnalen toevoegen
5. 1 nacht laten rusten
6. Goed paneren, eerst in bloem, dan eigeel, dan terug     bloem, goed kijken naar eventuele kleine gaatjes,     terug in het eigeel en dan pas broodkruim

En ze natuurlijk in gelijke porties verdelen, niet te dik

garnaalkroketten

smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s