♥ goulash ♥

Benodigdheden:

1 kg rundsstoofvlees
2 grote uien
1 rood pepertje
1 rode paprika
2 blaadjes laurier
6 teentjes look
4 tomaten
peper & zout
100 g boter
olijfolie
een soeplepel zacht paprikapoeder
2 dl droge witte wijn
2 dl vleesfond
4 el bloem
2 el tomatenpuree

 

Bereidingswijze:

1. Bruin het vlees in kleine hoeveelheden in de helft van de boter en een geutje olijfolie. Goed dicht laten schroeien en niet te snel in de pan roeren.
2. Doe het vlees in een grote kookpot en bestrooi het met de bloem. Goed roeren.
3. Blus de pan met fond en doe deze jus bij het vlees.
4. Glaceer de uien, look en het pepertje (allen fijngehakt) in de rest van de boter en voeg de kruiden toe. Doe dit mengsel bij het vlees.
5. De paprika’s en de tomaten grof snijden en bij het vlees voegen.
6. Meng de tomatenpuree onder het vlees en laat alles op een hoog vuur nog verder kleuren. Voeg de wijn toe en dek af.
7. Op een zeer laag vuur verder laten stoven tot het vlees gaar is (anderhalf uur). Het vlees mag nooit uitdrogen (desnoods een beetje vocht toevoegen).
8. Laat de goulash een nacht trekken op een koele plaats. De volgende dag nog twintig minuten opwarmen en nastoven tot het vlees boterzacht is.

goulash

smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s