♥ Mijn restaurant 2009 ♥

mijnrestaurant

De opnames van ‘Mijn Restaurant! 2009’ zijn van start gegaan. De deelnemers hebben donderdag de sleutel gekregen van hun pand.

Rebekka en Deborah: Diest (Vlaams Brabant)

rebekkadeborah

Rebekka (25 jaar) en Deborah (32 jaar) zijn zussen en starten samen hun restaurant in Diest. Beiden volgen een Syntra-opleiding ‘zaal en keuken’, maar hebben verder geen horeca-ervaring. Rebekka en Deborah nemen een sprong in het duister. Ze komen terecht in een voor hen totaal nieuwe omgeving: de bruisende maar onzekere wereld van de horeca. Een wereld waar ze nog nooit voordien van geproefd hebben. Maar oudste zus Deborah heeft wel ondernemersbloed in haar aderen stromen. Ze runt haar eigen kinderdagverblijf dat ze nu overgeeft aan een andere zus. Haar zelfvertrouwen is groot, ze wil het zélf als chef in de keuken proberen. Rebekka wil dan weer zo ver mogelijk van de stress van de keuken blijven en kiest daarom voor de ‘veiligheid’ van de zaal. Ze gaan voor een internationale keuken met een vrouwvriendelijke, verfijnde knipoog.

Claudio en Gaëlle: Kortrijk (West-Vlaanderen)

claudiogaelle 

Het jongste koppel in Mijn Restaurant!, Claudio (25 jaar) en Gaëlle (20 jaar) zijn echte Knokkenaars. Zij trekken naar het Westvlaamse Kortrijk om er hun restaurant te openen. Claudio heeft Italiaanse roots en stond als chef-kok al in heel wat restaurants. Momenteel werkt hij in de keuken van de golfclub van Knokke-Zoute. Gaëlle studeert communicatiewetenschappen. Ze zal haar studies even opzij schuiven en in de zaal de klanten verwelkomen. Gaëlle heeft weinig ervaring maar haar ontwapenende spontaniteit en haar natuurlijke charme zijn haar grootste wapens. Dit jonge stel droomt al jaren van een Italiaans gastronomisch restaurant waar ze willen werken met natuurlijke producten. Claudio en Gaëlle wagen zich nu voor het eerst in hun jonge leven aan een groots avontuur: een eigen zaak. Ze geven al hun zekerheden in hun vertrouwde leventje op om samen een eigen restaurant te beginnen.

Ben en Dominique: Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen)

bendominique 

Veertig-plussers Ben en Dominique zijn broer en zus. Ben heeft jaren een eigen tapas -restaurant uitgebaat. Door een echtscheiding verloor hij alles, ook het restaurant. Maar de kriebels om opnieuw een eigen zaak te openen zijn nooit verdwenen. Dominique is fotografe van beroep en heeft een fotowinkeltje in hartje Gent. Een eigen restaurant is ook haar grote droom. Daarom bergt ze haar fototoestel nu op. Ze durft het aan om haar vertrouwde wereld volledig te veranderen. Ben en Dominique beginnen aan wat misschien wel hun grootste uitdaging ooit is en kiezen resoluut voor een nieuw leven. Ben wil de zaal aanpakken, Dominque kiest voor de keuken, maar beseft dat ze een chef zal moeten zoeken. Ben en Dominique willen de Zuid-Franse keuken naar Oost-Vlaanderen brengen en gaan er alles aan doen om hun droom waar te maken.

Ann en Tom: Sint-Truiden (Limburg)

anntom 

Ann (27 jaar) en Tom (26 jaar) zijn al sinds hun puberjaren de allerbeste vrienden. Ze kennen elkaar door en door en delen al hun lief en leed met mekaar. Ann komt uit een horecafamilie en staat als chef stevig in haar schoenen. Ze heeft de nodige ervaring en gelooft rotsvast in haar eigen kookkwaliteiten. Ann is een assertieve dame met het hart op de tong. Tom is een dynamische jongeman die actief is in de modewereld. Hij springt af en toe bij in een restaurant en gaat nu de uitdaging aan om zijn leven over een compleet andere boeg te gooien en maître te worden in zijn eigen restaurant. Ann en Tom geven alles op om voor het eerst in hun leven hun eigen zaak op te starten. Ze springen op een rollercoaster, maar weten niet waar, hoe of wanneer de rit zal eindigen. Het duo opent samen een restaurant in Sint-Truiden. Ze willen een eerlijke, klassieke keuken brengen zonder te veel poespas, maar in een modern, trendy en eigentijds kader.

Chris en Wendy: Turnhout (Antwerpen)

chriswendy 

Chris (32 jaar) en Wendy (31 jaar) uit Mechelen zijn een hecht koppel met drie jonge kinderen (3, 8 en 10 jaar). Net als heel wat Vlaamse dertigers zitten ze middenin de ratrace van kinderen, verbouwingen en carrière maken. Chris werkt als chef-kok bij een top-cateringbedrijf en heeft 16 jaar ervaring. Hij heeft van zijn passie zijn beroep kunnen maken. Wendy is verkoopster in een kinderwinkel en draaide ooit 1 jaar mee in een brasserie. De weinige zaalervaring boezemt haar geen angst in. Integendeel. Ze ziet haar verkoperskwaliteiten als een extra troef. Chris en Wendy geven hun ‘9 to 5’ -job op en storten zich in een avontuur die hun wereld helemaal op zijn kop zet: een eigen restaurant uitbaten én tegelijkertijd hun solide gezinsleven verder uitbouwen. Het koppel wil in hun restaurant een gastronomische wereldkeuken serveren, vol culinair hoogstaande gerechten, in een losse, gemoedelijke en familiale sfeer met een jonge, frisse en moderne inrichting. Een eigen restaurant is voor Chris en Wendy de ultieme kans om te tonen wat ze allemaal in hun mars hebben.

groetjes van Anneke

xxx

Advertenties

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Amusement. Bookmark de permalink .

2 reacties op ♥ Mijn restaurant 2009 ♥

  1. Enzo zegt:

    chapo voor diest zenne van mij mogen ze er als eerste uit goe vedient met haar personeel waar ze nu niks aan heeft had ze beter moeten uitkijken naar goei personeel inplaats van de mensen af te breken op hun tanden mss daat ze zelf eens in de spiegel kijkt

  2. glynis zegt:

    Waarom moet Kortrijk winnen?Ondanks hun jonge leeftijd, zijn ze er toch in geslaagd om het populairste koppel van mijn restaurant te worden. Gaëlle Six (20) is een mooie, sympathieke jongedame, die de rol als gastvrouw perfect beoefent. Claudio Dell’ anno (25) is een zeer getalenteerde chef. Je moet het maar kunnen op zo’n leeftijd. Hun personeel doet het ook uitstekend. Claudio en Gaëlle willen ook een deel van hun omzet aan het goede doel schenken. \’Ik wil de slachtoffers van de aardbeving in Italië steunen\’, zegt Claudio. \’Haar vader is in die streek geboren. Hij heeft ook aardbevingen meegemaakt.\’ Gaëlle wil geld schenken aan de MS-liga.\’Mijn vader heeft al achttien jaar multiple sclerose.\’ Claudio en Gaëlle bespreken eerstdaags met hun boekhouder hoeveel ze kunnen afstaan aan de goede zaak. Mogelijk schenken ze één euro per bezoeker of per tafel weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s