♥ Kabeljauwschotel met ui, aardappelen, rijst en mosterdsaus ♥

Je hebt nodig:
600 gram kabeljauwfilet
3 flinke uien
1 kilo aardappelen
200 gram rijst
4 theelepels mosterd
1 eetlepel bloem
1 bouillonblokje
boter
paneermeel

Voorbereiding:
* Schil de aardappels
* Pel de uien en snijd ze in ringen
* Bak de kabeljauwfilet rul
* Bak de uien glazig in een schone pan.
* Kook de rijst.
* Kook de aardappelen en maak er puree van.

Voor de mosterdsaus: 
* Maak een halve liter bouillon met het blokje en een halve liter water.
* Laat een klontje boter smelten en doe er 1 eetlepel bloem doorheen.
* Goed roeren met een garde
* Giet de bouillon onder voortdurend roeren met scheutjes bij de bloem en boter tot je een niet te dikke of te dunne saus hebt.
* Doe de mosterd erbij. Houd je van een flinke mosterdsmaak, doe er naar smaak dan wat meer mosterd bij.

* Doe in een ovenschaal de helft van de aardappelpuree, daarop de vis, dan de rijst, dan de gebakken uienringen, daarover de
   mosterdsaus en dan weer een laag aardappelpuree.
* Bestrooi het met paneermeel en leg er klontjes boter op.

Bereiden:
* Verwarm een oven op 200º C en zet de ovenschotel erin tot er een mooi bruin korstje is gevormd.
* Als je het van tevoren hebt klaargemaakt, dan moet het ongeveer 1 uur in de oven doorwarmen.

 

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s