♥ Klassieke garnaalcocktail of zalmcocktail ♥

Benodigdheden voor 4 personen:

  • het hart van een kropsla
  • 400 gr grijze garnalen of gekookte zalm
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
  • ei

    dressing:

  • 2 dl mayonaise
  • 2 eetlepels  tomatenketchup
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 1 eetlepel whisky
  • 1 dl opgeklopte  room
  • enkele druppels tabasco

    Bereiding:

  • Snij de kropsla in fijne reepjes en verdeel over 4 cocktailglazen. Verdeel er de garnalen of de zalm over en kruid met peper en zout.
  • Snij het vruchtvlees van de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng de room, ketchup, whisky en worcestershiresaus door de mayonaise. Breng op smaak met tabasco, citroensap, peper en zout en giet over de garnalen.
  • Werk af met tomatenblokjes en bieslooksnippers en gekookt ei.

    smakelijk

    574_tvv2-garnalencocktail 

    groetjes van Anneke

    xxx

  • Over zoekezoef

    Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
    Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .

    Geef een reactie

    Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

    WordPress.com logo

    Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

    Twitter-afbeelding

    Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

    Facebook foto

    Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

    Google+ photo

    Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

    Verbinden met %s