♥ Mosselen marinières ♥

Benodigdheden:

3,5 kg mosselen
3 dl water
1 middelgrote ui
½ bosje peterselie
2 dl witte wijn
2 el fijngehakte sjalot
2 dl visfumé (1 liter visbouillon met 50 g boter en 65 g gezeefde bloem)
100 g boter
2 el fijngehakte peterselie
citroenpartjes

Bereidingswijze:

Was de mosselen in koud water en verwijder de geopende en beschadigde exemplaren. Breng het water aan de kook met de takjes peterselie en de ui. Tien minuten laten koken. De mosselen toevoegen en koken tot de schelpen open zijn. Regelmatig opschudden. Uit laten lekken en het kookvocht opvangen. Kook de witte wijn met de sjalot in tot eenderde van het oorspronkelijke volume. Voeg het kookvocht van de mosselen, de fumé en de boter toe. Doe de mosselen in de saus en schep alles voorzichtig om. Voeg een beetje citroensap toe en doe de mosselen in een diepe schaal. Bestrooi ze met peterselie en geef er citroenpartjes bij.

mosselen

Smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s