♥ Witloofroomsoep met oesters ♥

Voor 4 personen:

 

  • 6 stronkjes witloof
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • 1 koffielepel suiker
  • 8 oesters (creuses)

Bereiding:

Reinig het witloof en snij in fijne stukjes. Pel de ui en snij fijn. Stoof de ui met het witloof aan in de boter en laat verder garen. Kruid met peper, zout en een beetje suiker. Voeg de bouillon toe.

  1. Laat koken. Voeg 4 oesters toe en mix alles fijn. Haal de soep door een fijne zeef.
  2. Klop de room half op en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Schep de soep in hete soepkommetjes. Kruid indien nodig bij.
  4. Serveer per persoon 1 mooie oester in het bord en werk af met een lepeltje halfopgeklopte room.

Smakelijk

266_recept

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in soepen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s