♥ Witlooftaart met gerookte zalm ♥

Voor 4 à 6 personen :

  • 1 verpakking bladerdeeg
  • 4 stronken witloof
  • 150 gr in reepjes gesneden gerookte zalm
  • 4 eieren
  • 2 dl room
  • 1 bosje bieslook
  • 100 gr gemalen kaas
  • cayennepeper
  • nootmuskaat
  • zeezout
  • boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in.
  3. Snij het witloof fijn en stoof aan in boter. Laat het zo droog mogelijk bakken.
  4. Klop de eieren los met de room en roer er de bieslooksnippers en de helft van de gemalen kaas door. Breng op smaak met nootmuskaat, cayennepeper en zout.
  5. Meng het witloof met de gerookte zalm en schep het in de vorm. Overgiet met het eimengsel en bestrooi met de rest van de gemalen kaas.
  6. Bak in 40 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven.

Smakelijk

182_recept

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in lunch. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s