♥ Tarbotmoot geroosterd, geplette bintjes met olijfolie kappertjes en citroen ♥

Ingredienten:

4 tarbotmoten van 175 g elk
4 grote aardappelen
4 citroenen
1 koffielepel kappertjes
1 koffielepel olijfolie
Zout en peper van de molen
1 eetlepel fijngesneden platte peterselieblaadjes
1 eetlepel geklaarde boter
4 takjes dille
Gekonfijte citroenzestes
Voor de blanke boter
2 dl visfumet
2 dl droge witte wijn
1 koffielepel fijngehakte sjalot
75 g boter
1 mespuntje geplette peper

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de aardappelen en bak ze gedurende 20 minuten in de oven. Schil de citroenen en verdeel ze in partjes. Pers het sap uit de citroenen. Meng visfumet, witte wijn, de gehakte sjalot en de peper in een kookpan en laat tot 2/3 inkoken. Giet door een fijne puntzeef en houd apart.
Schil de aardappelen en plet ze met de hulp van een vork. Kruid met zout en peper. Meng er olijfolie en de fijngesneden peterselie onder. Bedek en houd warm.
Bak de op voorhand gekruide tarbotmoten in een warme braadpan met een beetje geklaarde boter. Leg ze na het bakken op een stuk absorberend keukenpapier en houd ze warm.
Garneer de vier borden met de citroenpartjes en de kappertjes rond een roestvrijstalen cilinder van 12 cm doorsnede. Leg in het midden een roestvrijstalen cilinder van 8 cm doorsnede en verdeel er de aardappelen in. Leg er de tarbotmootjes op. Verwarm de saus en bind met boter. Verwijder de cilinders en verdeel de saus tussen de twee cirkels. Versier de tarbotmootjes met een takje dille en zestes van gekonfijte citroen.

tarbot

Smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vis. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s