♥ mosselsoepje geparfumeerd met saffraan ♥

Ingrediënten:

– 3 in stukjes gesneden bleekselder.

– 2 gr saffraandraadjes

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 fijngesnipperd teentje look

– 1 dl droge witte wijn

– 2 kg mosselen

– 400 ml vis fond

– room

– versgemalen peper en zeezout

– olijfolie

– maizena express

– enkele plukjes kervel

Bereiding:

1) Was de mosselen grondig en verwijder kapotte exemplaren.  Doe ze in een pan met de wijn.  Dek de pan af en breng aan de kook.  Schud regelmatig op tot alle schelpen openstaan.

2) Hou enkele mooie schelpen apart en haal de rest van de mosselen uit hun schelp.  Zeef het mosselvocht en hou bij, vul indien nodig aan tot 4 dl met witte wijn.

3) Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof hierin de selderstukjes met de look.  Kruid met tijm en voeg er de vis fond, het mosselvocht en de saffraan aan toe.  Breng aan de kook.  Pureer de soep, kruid met peper en zout en dik in met wat maizena express.

4) Doe er de mosselen in en werk af met room, garneer met de mosselschelpen en kervelplukjes en serveer.

mosselsoepje

Smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in soepen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s