♥ Koude rijstschotel afgewerkt met yoghurtmayonaise ♥

Ingrediënten

500g basmatirijst

3 lente-uitjes

Klein blikje erwtjes

Klein blikje maïs

1 rode paprika

125g yoghurt

125g mayonaise

Peper – zout

Bereidingswijze

  • kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking
  • reinig de groenten
  • snij het lente-uitje fijn, houd het groen bij voor de afwerking
  • ontdoe de paprika van zijn pitjes en zaadlijsten en snijd in reepjes
  • meng de yoghurt met de mayonaise
  • breng op smaak met peper en zout
  • indien de yoghurtmayonaise te zuur smaakt een beetje suiker toevoegen
  • giet de rijst af en laat afkoelen
  • breng de gesneden groenten, de erwtjes, de maïs en de afgekoelde rijst in een kom
  • meng de yoghurtmayonaise onder de ingrediënten
  • breng eventueel verder op smaak met peper en zout
  • snij het groen van de lente-uitjes in ringen
  • dien de schotel fris op, werk af met de ringen

insalata_di_riso_con_peperoni_e_rucola

Smakelijk

groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s