♥ Hopplandkip ♥

Ingrediënten:

– 4 kippenbouten

– 150 g hopscheuten

– 3 el gesnipperde bieslook

– 150 g ongezouten spekblokjes

– 1 grote sjalot, gesnipperd

– kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)

– 2 eieren

– 150 dl room

– 1 fles donkere trappist

– peper & zout

Bereiding:

1) Bak de kip rondom in wat boter en dit in een grote pan.

2) Voeg het spek en de sjalot erbij en laat wat sudderen.

3) Blus met de trappist en voeg het kruidentuiltje erbij en kruid met peper en zout.

4)  Dek af en laat 35 min sudderen.

5) Blancheer de hopscheuten in gezouten water laat schrikken in koud water en uitlekken.

6) Haal de kip eruit en laat rusten onder aluminiumfolie.

7) Laat de saus 2 min inkoken.

8) Klop de eidooiers met de room en roer ze door de saus, voeg er de bieslook aan toe.

7) Voeg de kip er terug bij en laat nog 10 min sudderen maar niet meer koken.

8) Voeg de kip en de saus op de borden en werk af met de hopscheuten die even terug opgebakken zijn in boter.

Image1

Smakelijk

Groetjes van Anneke

xxx

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s