♥ Boeuf Bourguignon ♥

Ingrediënten:

– 800 g runderstoofvlees

– 200 g spek

– 250 g champignons

– 4 rode bietjes

– 4 wortelen

– 1 grote ui

– 2 selderstengels

– 150 g zilveruitjes

– 4 teentjes knoflook

– 1 liter rode wijn

– 1 tl geplette peperbolletjes

– 1/2 l bruine font of runderbouillon

– 1 kruidentuiltje ( tijm, laurier, rozemarijn)

– olie

– peper & zout

– 2 el gehakte bladpeterselie

Bereiding:

1) Snij de ui, de selder en 2 wortelen in grote stukken en pel de knoflook.  Leg ze in de wijn, samen met het vlees, het kruidentuiltje en de geplette peper en laat 48 uur marineren.

2) Bak het spek aan, hou apart.  Snij de 2 overgebleven wortelen in stukjes en fruit ze in olie, met de laurier, peper en zout.

3) Schil de bietjes en snij ze in stukjes, kook ze 2 minuten in gezouten water en laat uitlekken.

4) Snipper de kool en blancheer ze 30 sec in kokend water en laat uitlekken.

5) Stoof de zilveruitjes in boter of olie en kruid ze met peper en zout.

6) Stoof de champignons in boter of olie.

7) Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.  Bak het in olie en kruid met peper en zout.

8) Haal de groenten uit de marinade, dep ze droog en fruit ze even aan.  Schenk er de marinade weer bij en laat 30 min koken.

9) Zeef de marinade (de groenten heb je niet meer nodig) en schenk ze samen de de fond of de bouillon bij het vlees.

Laat nog 30 min sudderen en bind eventueel met mais zetmeel.

10) Voeg er de wortel, bietjes, ui, champignons, en het spek aan toe en kruid met peper en zout.  Garneer met de gesnipperde bladpeterselie.

11) Serveer met frietjes of pasta.

164_beef_bourguignon_p440

smakelijk

groetjes van Anneke

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s