♥ Luikse bouletten ♥

Voor 4 personen:

200 g rundsgehakt,
200 g kalfsgehakt,
200 g varkensgehakt,
beetje melk
1 ei
2 ajuinen in dunne ringen gesneden,
3 laurierblaadjes,
1 blik druiven in blik op nat
3 kruidnagels,
100 ml azijn,
300 ml water,
6 soeplepels Luikse siroop,
klontje bakboter,
peper en zout,
1 soeplepel oxo (Maggi) of een bouillonblokje,
150 g bruine suiker,
wat sausbinder.

  bereiding:

T_123_8712_635Bij het gehakt het volledige ei, peper, zout, een beetje nootmuskaat en paneermeel en de melk doen,daar balletjes van draaien en mooi bruin aan alle kanten aanbakken in een pan.
Daar dan de azijn, het water, de suiker, de laurier, de kruidnagels,de oxo of het bouillonblokje,de druiven en het nat, de Luikse siroop en de ajuinen op doen. Laat alles op een zacht vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, als de balletjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel.
Lekker met puree of frietjes en salade.

 

smakelijk

xxx groetjes van Anneke

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie