♥ Luikse bouletten ♥

Voor 4 personen:

200 g rundsgehakt,
200 g kalfsgehakt,
200 g varkensgehakt,
beetje melk
1 ei
2 ajuinen in dunne ringen gesneden,
3 laurierblaadjes,
1 blik druiven in blik op nat
3 kruidnagels,
100 ml azijn,
300 ml water,
6 soeplepels Luikse siroop,
klontje bakboter,
peper en zout,
1 soeplepel oxo (Maggi) of een bouillonblokje,
150 g bruine suiker,
wat sausbinder.

  bereiding:

T_123_8712_635Bij het gehakt het volledige ei, peper, zout, een beetje nootmuskaat en paneermeel en de melk doen,daar balletjes van draaien en mooi bruin aan alle kanten aanbakken in een pan.
Daar dan de azijn, het water, de suiker, de laurier, de kruidnagels,de oxo of het bouillonblokje,de druiven en het nat, de Luikse siroop en de ajuinen op doen. Laat alles op een zacht vuur ongeveer 30 minuten pruttelen, als de balletjes gaar zijn de saus binden met wat sausbindmiddel.
Lekker met puree of frietjes en salade.

 

smakelijk

xxx groetjes van Anneke

Over zoekezoef

Ik ben een gescheiden mama van 3 lieve schatten van kinderen. Karl & Rick 8 jaar en een dochtertje Caro van 10. Ik ben psychiatrisch verpleegkundige en mijn hobby is koken, vandaar deze blog.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten vlees. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s